5.1.10

Γνωριμίες στο net! Friend or Foe?

Χτες η παρέα των έξι είχε απαρτία. Η Μ. είχε παρκάρει την μικρή με τον Ι., η Ε. είχε ακόμη μια μέρα άδεια, η Σ. είχε στείλει τον φαντάρο να φυλάει τα σύνορα κι ήμασταν όλες ασφαλείς!
Αποθαρρύναμε την Ε. από το ν' αρχίσει να μιλάει για τις τιμές των εισητηρίων και το πόσο ασύμφορο είναι το πήγαινε-έλα Αθήνα-Σύρο. Σταματήσαμε και τη χαζομαμά της παρέας που μας ανέλυε κάτι για πάμπερς και ταλκ. Κι είπαμε να πιάσουμε τις παλιές καλές αμπελοφιλοσοφίες για άντρες!
Τις ενημέρωσα κιόλας ότι σκοπεύω να ξαναρχίσω να γράφω στο blog...
Η Ν. μου ζήτησε να μην την κάνω ρεζίλι και φέτος. Η Ε. με κοίταξε απλά δολοφονικά. Η Α. μου είπε ότι μου έχει υλικό! Η Μ. μου είπε ότι τώρα πλέον μεγάλωσε, νοικοκυρεύτηκε και δε νομίζει ότι οι αναγνώστες μου (οι ποιοι?) θα ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον έγγαμο βίο. Η Σ. μιλούσε με τον Α. στο τηλέφωνο οπότε προς το παρόν τη γλύτωσα (δεν νομίζω ότι διάβασε τα νέα posts...)
Σε κάθε περίπτωση η κουβέντα δεν ήταν ούτε πολύ πικάντικη, ούτε ιδιαίτερα πρωτότυπη. Αναλύσαμε για πολλοστή φορά το θέμα των σχέσεων μέσω internet. Υπό άλλο πρίσμα όμως αυτή τη φορά.
Καταλήξαμε ότι τελικά είναι ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για να κάνεις σεξ! :-P Και - γιατί όχι - και σχέση!
Γνωρίζεις κάποιον στο νετ. Πιθανότατα σε κάποιο blog ή στο twitter (τα chat rooms είναι άλλο κεφάλαιο, δε μας αφορούν αυτή τη στιγμή). Σου κάνουν κλικ αυτά που γράφει, ο τρόπος που τα γράφει. Ξεκινάτε να μιλάτε αρχικά μέσω comments, στέλνετε mails... Με γνώμονα κοινά ενδιαφέροντα καλλιεργείτε μια άλφα σχέση. Αποκτάτε μια οικειότητα. Και μιας και μιλάμε για γραπτά μηνύματα που μπορείτε να επεξεργαστείτε προσεκτικά πριν τα στείλετε, δημιουργείτε μια εικόνα όπως ακριβώς τη θέλετε! Κι αντίστοιχα και ο άλλος σας παρουσιάζει τον "καλό" του εαυτό.
Επειδή κατά βάθος δρούμε εγκεφαλικά, ξεκινάμε να ερωτευόμαστε το μυαλό του συνομιλητή μας. Τον τρόπο που εκφράζεται. Το αν μας κάνει να γελάμε με αυτά που μας στέλνει.
Πριν λοιπόν καν δούμε έστω και μία φωτογραφία του, το μυαλό μας πλάθει εικόνες. Όσο πιο πολύ καλλιεργούμε αυτή τη σχέση χωρίς να τολμούμε την face to face επαφή, τόσο πιο πολύ αυξάνουμε τις πιθανότητες να έχουμε... αίσιο τέλος!
Τι γίνεται όταν αποφασίσουμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα; Να δώσουμε ένα πρόσωπο σε αυτό το άτομο που περνάμε τόσες ώρες μιλώντας στο internet;
Η επικοινωνία γίνεται λίγο πιο "προβληματική". Περνάει μια πιο δύσκολη φάση (με πολύ γράψε-σβήσε) μέχρι να μάθουμε μερικά πιο προσωπικά πράγματα, μέχρι να τολμήσουμε μια συνάντηση.
Κι όταν επιτέλους συναντιόμαστε;
Οι έρευνες της παρέας (μιλάμε για "επαγγελματικές" έρευνες!) δείχνουν ότι σε ποσοστό 90% αυτές οι γνωριμίες καταλήγουν "κάπου"! Οι περισσότερες σε μερικά τουλάχιστον ραντεβού, στο κρεβάτι και κάποιες από αυτές ακόμα και σε μακροχρόνιες σχέσεις!
Πολλές φορές με άτομα που για τον άλφα ή βήτα λόγο αν γνωρίζαμε μέσω της παρέας θα απορρίπταμε! Γιατί είναι άτομα που δεν ανοίγονται εύκολα και ποτέ δε θα ανακαλύπταμε πόσο ενδιαφέροντα είναι. Γιατί η εξωτερική τους εμφάνιση δε θα μας ενθάρρυνε να ασχοληθούμε παραπάνω. Γιατί σε μια μεγάλη παρέα ποτέ δε θα είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε και να αντιληφθούμε αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα τους που ανακαλύψαμε κατά τη διαδικτυακή μας επικοινωνία.
Όχι βέβαια ότι αποκλείονται οι απογοητεύσεις... Μου έχει τύχει να συναντήσω άτομα που εκτιμούσα βαθύτατα από την ιντερνετική τους παρουσία και στο live αποδείχτηκαν ρηχοί, βαρετοί, με έκαναν να αναρωτιέμαι αν πρόκειται καν για το ίδιο πρόσωπο.
Και πάλι όμως, αν εσύ είσαι αποφασισμένος να βρεις το... άλλο σου μισό, η πρώτη εντύπωση δεν είναι καθόλου αντικειμενική. Όποιος και όπως και να είναι αυτός που έχεις μπροστά σου, εσύ βλέπεις ακόμα την εικόνα που είχες πλάσει όταν διάβαζες τα mail του ξαπλωμένη στο κρεβάτι...
Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό; Σημείο των καιρών μας ή μια φυσική εξέλιξη; Ενδιαφέρον ή απλά pathetic;
Αποφεύγοντας τις γενικεύσεις (η Ε. θα είναι πολύ περήφανη για μένα) θα πω απλά τη δική μου άποψη. Αν και πρωτόγνωρος και κάπως "περίεργος" για μένα αυτός ο τρόπος γνωριμίας, δεν τον θεωρώ καθόλου κακό! Το Internet έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και μας έχει διευρύνει τους ορίζοντες σε τόσα θέματα! Γιατί όχι κι εδώ; Γιατί να απορρίψω την ευκαιρία να γνωρίσω κάποιον άνθρωπο; Ναι, μπορεί αν δεν υπήρχε το νετ, οι δρόμοι μας να μη διασταυρώνονταν ποτέ. Αλλά υπάρχει! Κι εγώ έχω την ευκαιρία να τον γνωρίσω. Είναι σαν να διαβάζω την περίληψη στο οπισθόφυλλο ενός βιβλίου. Αυτός επέλεξε να τη γράψει. Αν αυτό που διάβασα μου κάνει κλικ, ποιος είναι αυτός που θα μου πει ότι είναι λάθος να "διαβάσω" και το βιβλίο; Και στην τελική, ακόμη κι αν δε μου "αρέσει", δεν έχω χάσει τίποτε..! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: