3.1.10

Λες να βαρεθούμε τόσο;

Ήταν έτσι κι αλλιώς στους στόχους μου να αναβιώσω το συγκεκριμένο blog, η αποψινή όμως ιστορία μου έδωσε ένα κίνητρο παραπάνω!

Σας έχει συμβεί από το πουθενά και άνευ προετοιμασίας να ζήσετε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ή έστω πρωτότυπα βράδια της ζωής σας; Αυτό ακριβώς γούσταρα στα φοιτητικά χρόνια, που εκεί που ρεμαλιάζαμε, κάποιος έριχνε μια κουλή ιδέα και βρισκόμασταν ημερήσια στη Λάρισα, να παίζουμε μπουγέλο στην πλατεία ή να κάνουμε κόντρες στα συγκρουόμενα!

Σήμερα λοιπόν το πρόγραμα προβλεπόταν βαρετό, με διάβασμα, μάζεμα του σπιτιού και αναπλήρωση του χαμένου ύπνου. Ούτε το τηλέφωνο της Σ. που ήθελε να περάσει για καφεδάκι με προετοίμασε για φοβερές συγκινήσεις. Ούτε καν όταν ο Α. (ο φαντάρος γκόμενος) την πήρε τηλέφωνο και κανόνισαν να περάσει κι αυτός από εδώ να τη δει για λίγο. Είπα κι εγώ να τους αφήσω το σπίτι, μπας και μπει το νερό στ' αυλάκι, αλλά η περίοδος της Σ. είχε άλλα σχέδια. Οπότε βρεθήκαμε να τα πίνουμε οι τρεις μας, με τον Α. να διηγείται ιστορίες από το στρατό. Επειδή όμως ο φαντάρος έχει και φίλους, στην προσπάθειά του να δει όσους περισσότερους μπορεί, είπε και στον φίλο του τον Δ. να περάσει από δω. Για λίγο... Γιατί μετά θα έβγαιναν για ποτό οι δυο τους.
Ο Δ. και ο Α. αποδείχτηκαν εξαιρετική παρέα! Πιάσαμε μια κουβέντα ξεκινώντας από τη μουσική, περνώντας στην πολιτική, κάνοντας μια στάση στη λογοτεχνία, συνεχίζοντας με άπειρες ιστορίες από σχολεία και σχολές, ανακαλύπτοντας κοινούς γνωστούς και καταλήγοντας στα περί σχέσεων. Κάπου εκεί νομίζω ότι έγινε σαφές το ότι οι άντρες δεν πρόκειται να πήγαιναν για ποτό. Ξαναγεμίσαμε τα ποτήρια και ξαναπιάσαμε τη γκομενοκουβέντα. Με αποτέλεσμα μάλλον να... ανάψει λίγο το ζεύγος, το οποίο και άρχισε να φιλιέται στον καναπέ. Και - επειδη η λογική δεν είναι μάλλον το φόρτε μας - αντί να στείλουμε το ζεύγος στο υπνοδωμάτιο, καταλήξαμε εγώ και ο Δ. στο κρεβάτι να κοιτάμε το ταβάνι!
- Και είπα εγώ να τους αφήσω το σπίτι... Δε θέλανε! (μουρμουράω)
- ... (Ο Δ. συνεχίζει να κοιτά το ταβάνι)
- Δεν έχω και τηλεόραση στο δωμάτιο, να έχουμε κάτι να κάνουμε...
- Λες να βαρεθούμε τόσο που να αρχίσουμε κι εμείς να φιλιόμαστε;

Ε, δεν ήταν και κακή ιδέα... Ήταν; :-P

1 σχόλιο:

J είπε...

Ήταν ή δεν ήταν κακή ιδέα, ποιός να ξέρει; Από αυτά που ΔΕΝ γράφεις, θα μπορούσαμε να κρίνουμε...
Ε μα...