13.12.07

Μήπως είμαι αλλήθωρη;;;

Ειλικρινά δηλαδή... Μήπως είμαι και δεν το ξέρω! Ή μήπως κάποιοι άντρες έχουν υπερβολικά μεγάλη αυτοπεποίθηση;
Κάθομαι με μια φίλη σε μια τρεντοκαφετέρια στο κέντρο. Από αυτές που γενικά δεν μου πολυαρέσουν αλλά βαριόμουν πραγματικά να περπατήσω άλλο και συμβιβάστηκα! Περιτριγυριζόμαστε από πλαστικό σε φλούο χρώματα. Κι από τρέντηδες! Οι καφέδες στον κατάλογο τελειώνουν όλοι σε -cinο. Η σερβιτόρα γράφει την παραγγελία σε palmtop. Και από τα ηχεία ακούγονται μπιτάκια.
Λίγη σημασία βέβαια έχει ο χώρος. Εγώ είμαι με καλή παρέα οπότε είμαι καλά!
Κάποια στιγμή, δυο τραπέζια παρακάτω έρχεται και κάθεται ένα παιδί από τη σχολή. Από αυτούς που ξέρεις, γνωστή φυσιογνωμία, το όνομα του πρέπει να αρχίζει από Μ... Τέλος πάντων από αυτούς με τους οποίους καλημερίζεσαι ευγενικά κι ακόμα δε θυμάσαι πως τον λένε και ποιος στον σύστησε. Στα πλαίσια λοιπόν του τυπικού χαιρετισμού του γνέφω και του χαμογελάω.
Και τσουπ! Από το ενδιάμεσο τραπέζι πετάγεται ένας τυπάς με γυαλλί ηλίου, κορδώνεται και πλησιάζει.
- Γεια... μου λέει. Αναρωτιόμουν πότε θα το πάρεις απόφαση να μου κάνεις ένα σήμα. Σε βλέπω τόση ώρα που κοιτάς...
Πού κοιτάω ρε παιδιά;;;
Πού κοιτούσα και δεν το είχα καταλάβει;;;
Και τώρα τι λες;
Με συγχωρείτε, λάθος καταλάβατε, εγώ τον... πισινό σας χαιρέτησα;
Ή μήπως λες:
Καλά ρε φίλε, πόσο ψώνιο είσαι; Όλος ο κόσμος γύρω από σένα νομίζεις ότι γυρίζει;
Ή μήπως το βλέπεις πιο... καλλιτεχνικά και σιγοτραγουδάς:
Όμως εκείνη κοίταγε να βρει το σερβιτόρο...

Για να είμαι ειλικρινής δεν απάντησα τίποτε από όλα αυτά... Η φίλη μου έβαλε τα γέλια, μ' έπιασε κι εμένα ένα νευρικό. Ο άλλος είχε μείνει όρθιος δίπλα στο τραπέζι κι αναρωτιόταν τι συμβαίνει. Είχε γυρίσει κι όλο το μαγαζί και κοίταγε. Γενικά μια σουρεάλ κατάσταση!
Κάποια στιγμή κατάφερα να ψελίσω ένα "χίλια συγγνώμη, δεν κοίταγα εσένα, το παιδί πίσω χαιρέτησα". Ο τυπάς, ο οποίος μετά από τόσο γέλιο πρέπει να είχε αρχίσει να ψυλιάζεται ότι κάποιο λάκο είχε η φάβα, μουρμούρισε κάτι ακατανόητο και ξαναγύρισε στην παρέα του. Και πέντε λεπτά αργότερα εγώ κι η φίλη μου είχαμε πληρώσει και φύγει!

10 σχόλια:

greek tv είπε...

Το αποτέλεσμα ποιό είναι όμως; Αυτός ο κάγκουρας να πάει στην παρέα του κ να σε "στολίσει". Θα μου πεις δεν σε νοιάζει κ καλά κάνεις, αλλά αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι άντρες (δυστυχώς) μετά αποκαλούν πολλές γυναίκες, "αγ...τες" κ "κομπλεξικές" (και οι γυναίκες αντίστοιχα, άλλα "επίθετα").

Εσύ από την μεριά σου βλέπεις πως αυτός νομίζει ότι "ο κόσμος γυρίζει γύρω από μένα", αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρεις αν αυτός στ' αλήθεια γούσταρε, αλλά κόλλωνε στην 1η κίνηση κλπ.!

Καλημέρα.

Aphrodite είπε...

poli Carrie afto to sxolio!

min ise toso skliri!
fantazese poso diskolo tou itan na siko8i ke na er8i na sou milisi?

vevea 8a mporouse na paralipsi to "se vlepw tosi ora pou me kitas" alla mallon to ipe gia na elafrini ti 8esi tou[?kapws etsi]


mporouses na peis, oti apla kitages afirimena,ke signomi an ton ekanes na niosis avola.

vevea egw den 8a elega tpt ke apla 8a kokkiniza:P:P

daskale pou didaskes e?:P

mats muts

K-Top είπε...

Νταξ... πολλά καβαλημένα καλάμια κυκλοφορούν, αλλά αν καταλάβεις ότι πρόκειται πραγματικά για παρεξήγηση απλά γελάς δεν κράζεις. Γιατί είναι όντως πολύ αστείο να κοιτάς άλλο και να σου έρθει άλλος με υφάκι χιλίων καρδιναλίων.

Ο τύπος θα μπορούσε να το χειριστεί ή με χιόύμορ (πχ. να συστηθεί σαν "η ψωνάρα του δίπλα τραπεζιού" γελώντας ακόμα πιο δυνατά) ή με θράσος ("ε καλά τον άλλο έψαχνες αλλά αφού ήρθα που ήρθα..." και να το παίξει super-cool). Να φύγει και να κράξει πάντως δεν τον έπαιρνε, δικιά του μαλακία ήταν.

Άσε που θες να κάνεις απόβαση στο δίπλα τραπέζι πρέπει να έχεις έτοιμο σχέδιο αντιμετώπισης χαχανητών γιατί συμβαίνει πολλές φορές από απλή αμηχανία. Που πας ρε φίλε ξεβράκωτος στα αγγούρια??? Στις λεπτομέριες κερδίζονται τα ματς!!! :p

Carrie Vs Bridget είπε...

@ greek tv

Το αποτέλεσμα... Δύο περιπτώσεις υπάρχουν. Είτε που μου έριξαν ένα καλό θάψιμο (με χαρακτηρισμούς σαν κι αυτούς που αναφέρεις) ή που τον τάραξε η παρέα στο δούλεμα, το είδε στην πλάκα κι ίσως περιγράφει κι αυτός το πάθημα του σε κάποιο blog! ;)

Το ξέρω ότι τον χαρακτήρισα ψώνιο, αλλά έπρεπε να δείτε έναν αέρα που είχε κι αυτός!
Γενικά δεν είμαι σκληρή, η φάση ήταν σουρεάλ... Ίσως την περιγράφω πιο ωμά απ' ότι έγινε...

@ QuelMarth

Ε, ώρες ώρες βγαίνει κι αυτή η πλευρά μου!

Δεν ξέρω αν όντως του ήταν δύσκολο να έρθει στο τραπέζι, δεν του φάνηκε πάντως! Είχε ένα απίστευτο τουπέ και θράσσος!
Κι εγώ ένιωσα αμήχανα με αυτή τη φάση, δεν ήθελα να τον κάνω ρεζίλι ή οτιδήποτε...
Το πως τα γράφω εδώ είναι άλλο θέμα!

@ Atron

lol
Εεετσι έτσι!
Πάντως αν είχε κάποια από τις αντιδράσεις που προτείνεις θα του έβγαζα το καπέλο! Το θέμα είναι ότι τα καλά δε σου βγαίνουν πάντα έτσι εύκολα κι αυθόρμητα. Αλλά, όπως λες, ας είχε προετοιμαστεί!

Ανώνυμος είπε...

Ax exoun xathei oi adres kinigoi...Exoun xexasei ton rolo tous oi adres...Kala an xanapaei autos na milisei se ginaika xebarki se allo trapezi kai etsi emena na me ftisete...

Derek είπε...

εγώ μια φορά χαίρομε (ή μάλλον παρηγορούμαι) γιατί δεν είμαι ο μόνος που δεν θυμάται τα ονόματα των μισών (και βάλε!) συμφοιτητών μου

Carrie Vs Bridget είπε...

@ DeathGuard

Τώρα γιατί με κάνεις να νιώθω κι άλλες τύψεις; Τελευταία έχω ακούσει πολλές φορές την άποψη ότι οι γυναίκες ευνουχίζουμε τους άντρες κι ότι εμεις ευθυνόμαστε για τις αλλαγές των ρόλων... Ναι, σωστό και λογικό μάλλον, αλλά πρόκειται για μια (λανθασμένη) εξελικτική πορεία στην οποία δεν έχουμε εμείς την άμεση ευθύνη!

@ Derek

Καλά, όσο γι αυτό δεν το συζητάμε! :)
(το πρόβλημα αρχίζει όταν δε θυμάσαι τα ονόματα των μισών σου γκόμενων... προς το παρόν καλά είσαι/είμαστε)

Derek είπε...

και το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές ξεχνάνε (αλλά και ξεχνάμε) να συστηθούν in the first place

και αυτό ΕΙΝΑΙ πρόβλημα γιατί από την στιγμή που αρχίζουμε να ξεχνάμε τα βασικά είναι απλά ζήτημα χρόνου να ξεχάσουμε και τα ειδικά (και πιο ουσιώδη!!!)


(πως και έτσι πρωινή σήμερα? τι γιορτάζουμε???)

Lina είπε...

κοπελάρα μου είμαι η πρώτη που αντιπαθώ γυναίκες που απομακρύνουν αγενώς όποιον τις φλερτάρει, αλλά όταν ο άλλος είναι ψώνιο και έχει ύφος καλά να πάθει. έτσι απλά!

Carrie Vs Bridget είπε...

@ Derek

Καταραμένο αλτσχάιμερ! :Ρ

>> πως και έτσι πρωινή σήμερα? τι γιορτάζουμε???

Ελπίζω να πρόλαβες να αγοράσεις ψωμί... Γκρεμίστηκαν όλοι οι φούρνοι. Και γενικά θα υπάρχει έλλειψη για καμιά βδομάδα γιατί λόγω υποχρεώσεων απαιτείται (πολύ) πρωινό ξύπνημα!

@ >Lina

Να σου πω, έτσι που έπαιξε η φάση μόνο για καμάκι δεν το πήρα! Πιο πολύ σαν να ήρθε να μου ζητήσει τα ρέστα! Αλλιώς, δεν είμαι η Μ., θα αντιδρούσα πιο ευγενικά...