3.3.07

msn αγάπη μου!

...ή αλλιώς πώς φλερτάρει η σημερινή νεολαία!


Έκτακτο μεσημεριανό meeting σήμερα για την παρέα των 6! Η Σ. επέμενε να μας κεράσει (!) καφέ! Τη βρήκαμε στην καφετέρια της γειτονιάς με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά...
- Τα έφτιαξα με τον Α.!!!
- Ωωωωω!
- Επιτέλους! (αυτή ήταν η Μ...)
Εδώ να κάνω μια παρένθεση και να αναφέρω ότι ο Α. είναι συμμαθητής της Σ. από το φροντιστήριο και "κάτι παίζει" εδώ και πολύ πολύ καιρό! Ε, εδώ που τα λέμε, καιρός ήταν! ;-)
- Και; Πώς έγινε; Θέλουμε λεπτομέρειες!
Μμμμ... Οι λεπτομέρειες λοιπόν! Χτες το βράδυ μιλούσαν 3 ώρες στο msn! Και ανάμεσα σε πολλά lol, rotfl και emoticons ο Α. της εξομολογήθηκε τον έρωτά του! Κι η Σ. παραδέχτηκε ότι κι αυτή τον γουστάρει (αφού πρώτα έστειλε το κλασσικό emoticon που κοκκινίζει...)! Και ξέρετε ποιό είναι το ακόμα πιο περίεργο; Ακόμα δεν έχουν συναντηθεί..! Θα βρεθούν λέει το Σάββατο μετά το διαγώνισμα!
Αυτός είναι λοιπόν ο τρόπος που φλερτάρει η σημερινή νεολαία;
Δεν είναι λίγο... pathetic;
Που πήγε εκείνο το - απαίσιο ομολογουμένως - "θες να τα φτιάξουμε;" (ποιά; τα κουλουράκια; ή τα μαλλιά μας μπούκλες;); Που το ακολουθούσε ένα αδέξιο πρώτο φιλί;
Η νέα γενιά σκέφτεται πλέον σε greeklish, εκφράζει τα αισθήματα της με emoticons και κάνει σχέσεις μέσω ίντερνετ;
Εγώ είμαι τόσο "αρχαία" ή αυτή η νέα κατάσταση είναι ανησυχητική;

+    = 

23 σχόλια:

Dodos είπε...

ναιιι και cyber sex πολυ! ουτε καν τηλεφωνικό...
φαντάσου τώρα πως θα είναι η επόμενη γενιά υπολογιστών...

πάει το φλερτ όπως το ξέραμε ή μάλλον όπως το ακούγαμε ότι γίνεται γιατί είναι σπάνιο πια...

conclusion :''αυτή η νέα κατάσταση είναι ανησυχητική''

Καλό βραδάκιιιι!!

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά δεν θεωρώ κάτι ανησυχυτικό επειδή δεν είναι όπως το έμαθα εγώ. Αυτό είναι που οδηγεί στο χάσμα γενεών, και δεν γουστάρω να πέσω κι εγώ σε αυτό το λάκκο, I'm smarter than that, thanks.

Ανώνυμος είπε...

*ανησυχητικό

Αταίριαστος είπε...

Γέλασα γιατί δεν περίμενα σ' αυτό το μπλόγκ να διαβάσω απορίες για τη συμπεριφορά της "νέας γενιάς" (εσύ δηλαδή τι είσαι;). Δηλαδή εσύ πρόλαβες το "θέλεις να τα φτιάξουμε" και σου φαίνονται περίεργα τώρα τα νέα ήθη;

Adomiel είπε...

Μάλλον είσαι "αρχαία" εσύ... Μα είναι τώρα απορίες αυτές; :-p

Βέβαια το πόσο αρχαία δεν μπορώ καν να το μετρήσω... αλήθεια πιστεύεις ότι αυτός ο "τρόπος" αντιπροσωπεύει πλέον μόνο τη ...νέα γενιά;

Στη γενιά του ίντερνετ ανήκουν πλέον όλοι όσοι έχουν λογαριασμούς ΝΕΤ.passport...! ανεξαρτήτου ηλικίας... ;-)

Με τις υγείες μας...!

Carrie Vs Bridget είπε...

@ Dodos

> φαντάσου τώρα πως θα είναι η επόμενη γενιά υπολογιστών...

Τι; Θα έχουν εσοχές και προεξοχές; lol

@ Michelle

Έχεις ένα point είναι η αλήθεια! Αντέδρασα σαν τις γιαγιάδες που σταυροκοπιούνται όταν περνάει από μπροστά τους ένας νεαρός με βαμμένο μαλλί ή μια κοπελιά με χιλιάδες σκουλαρίκια!
Πάρτο αλλιώς... Ανεξαρτήτως νέας ή παλιάς γενιάς, το φαινόμενο είναι ή δεν είναι ανησυχητικό;

@ Αταίριαστος

Είμαι της γενιάς που δεν είχε καν κινητά στο λύκειο (για δημοτικό-γυμνάσιο ούτε λόγος!)... Και που τα κονέ γίνονταν στα πάρτυ! Χορεύοντας μπλουζ! Κι όσο απαίσιο κι αν ήταν το "θέλεις να τα φτιάξουμε;" εγώ δε θα το άλλαζα με τίποτε! ;-)

@ Adomiel

Είμαι πολυυυυ αρχαία! Είμαι 23! ;-)

Πάντως δε μιλάω για τη γενιά του ίντερνετ... Κι εγώ έχω msn, κι έχω διατηρήσει και σχέσεις με αυτόν τον τρόπο... Απλά δεν έχω ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ σχέσεις έτσι!
Η τεχνολογία μας έχει λύσει τα χέρια! Έχει διευρύνει τους ορίζοντες μας. Έχει βοηθήσει ανθρώπους να κοινωνικοποιηθούν! Έχουν γίνει γνωριμίες, φιλίες αλλά και σχέσεις μέσω του υπολογιστή! Θεωρούσα όμως πάντα ότι για την... επισφράγιση κάποιων πραγμάτων απαιτείται προσωπική επαφή... :-(

Ανώνυμος είπε...

πού είναι ο παλιός καλός καιρός που φορτώναμε το γάιδαρο με τα δώρα μας (λάδι και τυρί) και πηγαίναμε να συναντήσουμε τη καλή μας στο διπλανό χωριό
;P

Το face-to-face θέλει @|@

Alma Libre είπε...

Κορίτσι παραδοσιακό και γω..!Μιλάω και (κουτσομπολεύω!) στο ίντερνετ αλλά σαν παιδί της αγκαλίτσας δεν μπορώ να κάνω σχέση σε αυτό το στύλ..!Λες να μείνουμε μπακούρια σε λίγα χρόνια...???!!!!Άουτς!

toolman είπε...

θες να τα φτιάξουμε;
...τα κουλουράκια ντε!
τα υπόλοιπα μέσω msn!

Νίνα είπε...

Εγω δεν μιλάω γιατί είμαι εξαιρετικά καμμένη σε αυτό το θέμα..προχθες μου ελεγε ο πρωην μεσω μσν οτι με θελει πισω και πεθαινει οταν σκεφτεται τα χειλια μου και τετοιες μαλακιες -συγγνωμη για την εκφραση- μεσω μσν και του λεω ξερεις εχω και τηλεφωνο, ξερεις μπορουσες να μου τα πεις ολα αυτα όταν είχαμε βγει κτλ κτλ..θα συμφωνησω με τον jojox οτι το face to face Θελει μεγάλα balls..=)!

Ανώνυμος είπε...

Κιεγώ δε θα το συνέδεα τόσο με την ηλικία...Μου φαίνεται ανησυχητικότατο γιατί για μένα δεν είναι επαφή.Ακόμη και το τηλέφωνο εμπεριέχει κάτι πολύ ζωντανό-τη φωνή,που μπορεί να εκφράσει συναισθήματα...Είναι το ίδιο ένα γέλιο γαργαριστό,με το εμοτικον;Η όθόνη,του κινητού ή του υπολογιστή,είναι μία διαστροφή των σχέσεων.Τελικά μου φαίνεται ότι αν και υποτίθεται ότι οι γραμμές που διαβάζεις είναι από έναν άλλο άνθρωπο,απέναντι στην οθόνη είσαι πιο πολύ μόνος με τον εαυτό σου...

Betty σκέτη(με πάγο)

Ανώνυμος είπε...

"Πάρτο αλλιώς... Ανεξαρτήτως νέας ή παλιάς γενιάς, το φαινόμενο είναι ή δεν είναι ανησυχητικό;"

Μα το ίδιο με πριν λες ουσιαστικά. Το τι σου φαίνεται ανησυχητικό και τι όχι, έχει να κάνει κατά μεγάλο βαθμό με το πως μεγάλωσες εσύ. Αν είχες μεγαλώσει έτσι, ουδόλως θα σε ανησυχούσε. Αυτό μπορείς να το δεις και σε αυτά που έκανε η δική μας γενιά και φαινόντουσαν ανησυχητικά στους γονείς μας. Βέβαια είναι απορίας άξιον γιατί κάθε γενιά θεωρεί οτι μεγάλωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κατακρίνει τη νέα για ο,τι διαφορετικό.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη Μισελ,σόρι που επεμβαίνω αλλα θεωρώ ότι βάζοντάς το στο τσουβάλι του χάσματος των γενεών αποφεύγεις να ασχοληθείς με το θέμα και το προσπερνάς επιφανειακά.Υπό την έννοια που το βλέπεις,οτιδήποτε λοιπόν της νέας γενιάς απαγορεύεται να κριθεί λάθος για να μη φανεί κάποιος οπισθοδρομικός;Επί του συγκεκριμένου ζητήματος δεν λες πραγματικά τι πιστεύεις όμως..
Φιλικά

Betty

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι όταν ήταν να έρθει κάποιος να μου "τα ζητήσει" τον έβλεπα να πλησιάζει και ένιωθα να θέλω να ανοίξει η γη να με καταπιεί ή έστω να το βάλω στα πόδια από αμηχανία!
Τόσο έντονο αυτό το συναίσθημα που δεν θα το άλλαζα για κανένα δικτυακό φιλάκι ούτε για ολόκληρη συλλογή από emoticons!!!

Θυμάμαι είπα; Μα ακόμα έτσι νιώθω..!

Ανώνυμος είπε...

Betty επι του παρόντος αυτό ακριβώς εννοώ (με μόνη ένσταση τη φράση σου "να φανεί οπισθοδρομικός". Απλά πιστευω οτι δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε σωστά). Το αν είναι λάθος ή όχι θα το δείξει η ιστορία.

jul είπε...

Χιλιες φορές όταν ήμαστε εμείς παιδιά... που πηγαίναμε στα πάρτυ χορεύαμε και μας έλεγε ο άλλος την μαγική φρασούλα....πφφφφφφφφ

Ανώνυμος είπε...

Ή μάλλον, να (κατα)κρίνει μόνο αν καταφέρει μέσα απο μια απόλυτα ορθολογιστική συλλογιστική πορεία να δείξει οτι όντως είναι κακό κάτι. Αλλά πόσοι μπορούν να σκεφτούν απόλυτα ορθολογιστικά χωρίς να υποπέσουν σε λογικά κενά;

Ανώνυμος είπε...

Τα μηνυματα για να είμαστε και δίκαιοι έιναι πιο αρχαία απο όλους μας. Σίγουρα θα έχετε δεί κάποια ταινία "εποχής" οπου ο ιππότης στέλνει το γράμμα(add me) στην αγαπημένη του. Εκεινη παντρεμένη με τον πλούσιο γαιοκτήμονα, μην μπορώντας να τον δεί πουθένα αλλού, βρίσκει καταφύγιο στα κρυφά ραβασάκια(PM) που στέλνει μέσω της πιστής γκουβερνάντας της (msn nowadays).
Αφου λοιπον τα βλαστάρια τα είχαν τακτοποιήσει όλα μέσω μηνυμάτων,η συνάντηση γινόταν μόνο για να ολοκληρωθεί η φαντασίωση.
Με τους αιώνες αυτα ξεπεράστηκαν γιατι δεν υπήρχε πια χρόνος και διάθεση για να γράψεις ραβασάκια, οι γκουβερνάντες απο την άλλη έγιναν οικονομικά αφόρητες όπως και οι πιστοί ιπποκόμοι των ιπποτών!
Όλα αυτά μέχρι τις αρχές του 1990, όπου το e-mail, μπήκε στην ζωή μας. Καιέτσι γυρνάμε ξανα!!! στον Μεσαιωνα των σχέσεων.
Θα επισημάνω -κατα το συνηθειό μου- δύο κινδύνους που ελοχεύει το όλο θέμα.
α) Αν τα PM's παραπάνε κι αρχίσει κανα, τι φοράς τώρα; θα σου κάνω αυτό, θα μου κάνεις εκείνο...μπορεί να γίνει η μαλακία! Να μην μπορείς δηλαδή να τα κάνεις όλα αυτα. Για να γίνω λίγο πιο σαφής: Αν σου τάξω λέμε μια στάση που στο msn απαιτεί μονο φαντασία αλλα στην πραγματικότητα 4 χέρια και 6 πόδια, μάλλον την έχω πατήσει.
β) Ο έρωτας είναι δυο πράγματα: άγγιγμα και μυρωδιά, κανένα απο αυτά δεν υπάρχει στα γραπτά μηνύματα. (ένω τουλάχιστον στην εποχή των ιπποτών αρωματίζανε τα γράμματα, βάζανε και κανα κιλοτακι μέσα στον φάκελο.)

Τελικά δεν είσαι αρχαία, είσαι μετα μοντέρνα!!

Φιλικά,

Carrie Vs Bridget είπε...

@ jojox

Χα χα χα! Εεεε... Δεν είμαι και τόσο αρχαία! ;-)

Υ.Γ. Θέλει, θέλει...

@ pigouinaki

Μα δεν είπα να απαρνηθούμε την τεχνολογία. Απλά να μην ξεχάσουμε το... real thing! ;-)

Υ.Γ. Όχι δυσοίωνες προβλέψεις αγαπητή...

@ toolman

Πληκτρολογείς αρκετά γρήγορα; Απαραίτητο στις σχέσεις μέσω msn! ;-)

@ nina

Ααααχ! Αυτοί οι πρώην...
Αυτά να του πεις ΑΠΑΙΤΟΥΝ face to face...

@ Betty

Εεεεετσι! ;-)

Υ.Γ. σκέτη(με πάγο)??? Αλλαγές διάθεσης διακρίνω!

@ Michelle

Είσαι πολύ political correct... Αλλά πραγματικά θα ήθελα κι εγώ μια άποψη. Για τον εαυτό σου θα διάλεγες μια τέτοια αρχή για τη σχέση σου; Απλά αυτό...

@ frikio

Μία τάση μαζοχισμού διακρίνω! ;-)
Αλλά κι εγώ έτσι νιώθω...

@ julia

Πού είναι τα πάρτυ; Οέο;

@ Dealsend

Απλά με έστειλες αδιάβαστη!

Υ.Γ. Με γεια το blog!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα C vs B. Τι εννοείς "Για τον εαυτό σου θα διάλεγες μια τέτοια αρχή για τη σχέση σου; Απλά αυτό...";

Carrie Vs Bridget είπε...

@ Michelle

Επειδή καταλαβαίνω ότι δε θες να πάρεις θέση επί του συνόλου, ρωτάω: εσύ θα ξεκινούσες μια σχέση μέσω msn;

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω κιεγώ στα ωραία που λέει η dealsend,ότι τα γράμματα δεν μπορούν να αντιπαραβληθούν με το msn και για άλλους λόγους:κάποτε ήταν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας,την σήμερον ημέρα είναι ψιλοάρρωστο για μένα αντί να πάρεις ένα ταξί να πας να δεις τους φίλους σου ή το αμόρε,να "επικοινωνείς" με την οθόνη!Και κάτι ακόμα(μάλλον το ποστ σου μου κίνησε πολλά,C.κιέχω πάρει φόρα!).Το γράμμα είναι ειλικρινές-ξέρεις ότι γράφτηκε καιρό πριν.Το νετ δίνει την ψευδαίσθηση της άμεσης επικοινωνίας-όμως,με το συμπάθειο,παπάρια είναι άμεση:πέραν του ότι δεν έχει επαφή με καμμία από τις 5 μας αισθήσεις,σου δίνει το χρόνο να φιλτράρεις σκέψεις,να σκανάρεις λόγια,να έχεις δεύτερη ανάγνωση.Ποιά αμεσότητα λοιπόν;

Betty ψόφια στη νύστα-καληνύχτα(κ σόρι για τα μακρυνάρια:)

Ανώνυμος είπε...

Όχι διότι δεν με εκφράζει, δεν είναι του γούστου μου, δεν ταιριαζει στην ιδισυγκρασία μου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κακρίνω όποιον είναι διαφορετικός;