5.6.07

Οι κανόνες του παιχνιδιού - Μέρος 2ο

Ποτέ μη μιλάτε πρώτη σε έναν άντρα!
Μην του τηλεφωνείτε εσείς πρώτη!
Μην τον αφήσετε να σας φιλήσει στο πρώτο ραντεβού!

(για σεξ να φανταστώ αποκλείεται, ε;)

Αυτές λέει είναι οι συμβουλές για να τυλίξεις επιτέλους τον Mr.Right!
Για να πάψεις να γκρινιάζεις που είσαι ακόμα μόνη ή που οι άντρες σ' εκμεταλλεύονται!

Η Σ., ξαπλωμένη στον καναπέ, διάβαζε τη λίστα με όλους αυτούς τους παράλογους κανόνες φωναχτά.
Η Ν. έβριζε το συγγραφέα...
Η Ε. γέλαγε.
Η Μ. το σκεφτόταν (ε, όταν περνάς τα 30 μάλλον το παθαίνεις αυτό! lol).
Η Α. τους αμφισβητούσε (με επιχειρήματα!).
Κι εγώ κρατούσα τα στατιστικά (η εξεταστική τέλειωσε, το κόλλημα όμως έμεινε)! Και είχα σπάσει πάνω από τους μισούς κανόνες!
Κι εδώ που τα λέμε τώρα είμαι μόνη! Βρε, λες να φταίει αυτό;

Λες να ισχύουν αυτοί οι παλιομοδίτικοι φαλλοκρατικοί κανόνες που θέλουν τη γυναίκα άβουλη και θύμα στο παιχνίδι των σχέσεων; Μυστηριώδη και απαλλαγμένη από ανθρώπινα χαρακτηριστικά; Και λίγο... κότα;

Γιατί στην τελική να μην του μιλήσω εγώ πρώτη; Και γιατί να μην μοιραστούμε τα έξοδα στο πρώτο ραντεβού; Γιατί να το παίζω δύσκολη; Και γιατί σώνει και ντε πρέπει να αντισταθώ στις ορμές μου; (κάπου εδώ βέβαια η Ν. μου είπε ότι είμαι λίγο τσούλα...)

Δεν πιστεύω σε κανόνες! Μου τη δίνουν τα στερεότυπα! Κάθε άνθρωπος θέλει διαφορετικό τρόπο προσέγισης και κάθε κατάσταση απαιτεί ειδικούς χειρισμούς! Δεν χρειάζομαι τους κανόνες σας λοιπόν! Θα συνεχίσω με τους δικούς μου! Κι ό,τι γίνει! ;-)

____

Το κείμενο Οι κανόνες του Παιχνιδιού (συμβουλές για άντρες) βρίσκεται εδώ

18 σχόλια:

zouri1 είπε...

οχι στους κανονες του life style.

Wonder είπε...

Με ενοχλεί που υπάρχουν κανόνες. Με ενοχλεί και που το αντιμετωπίζουμε σαν παιχνίδι. Οι περισσότεροι παίζουν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι παίζουν. Απλά πάνε όπως τους πάει.

Οι κανόνες αυτοί (του Life style, τελικά) είναι για τους mainstream. Αυτοί διαβάζουν αυτά τα άρθρα και αυτοί ακοουθούν τις συμβουλές.

Το θέμα είναι να φέρεσαι φυσικά, να μην παίρνεις πόζες. (δε λέω "να είσαι ο εαυτός σου", γιατί ποιος άλλος θα μπορούσες να είσαι;;; είναι τόσο χαζό...). Και ναι, αν έχεις δικούς σου κανόνες, που τους πας και σου πάνε, παίξε με αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

tulaxiston na plexume mporume sto prwto radebu? ;-ppp

η Λίτσα είπε...

Γι αυτό εγώ θα μείνω στο ράφι…

K-Top είπε...

Και μόνο από την πηγή έμπνευσης του μπλογκ σου, που είναι το Α και το Ω του lifestyle, δεν θα περίμενα τόσο αρνητική στάση απέναντι στα ηλίθια κοινωνικά παιχνίδια.

Μαγκιά σου στην τελική μακάρι να γεμίσει ο τόπος ανθρώπους που καταλαβαίνουν πως τα παιχνίδια εξουσίας δεν έχουν σχέση ούτε σε ερωτικές ούτε σε φιλικές σχέσεις.

Και μετά ξύπνησα. Σκατά στα μούτρα του κάθε fashion victim!!!

jul είπε...

Σκασίλα σου για τους κανόνες...ειδικά για το σεξ..αφού έτσι και αλλιώς θα του κάτσεις...τι από το πρωτο. τι από το δευτερο ραντεβού?? γιατι θα σε κακοχαρακτηρήσει??? βρε ουστ!!!

Wonder είπε...

πφφ...έχω βαρεθεί να υποστηρίζω το sex and the city (που είσαι ρε Carrie να με βοηθήσεις;), αλλά here it goes again: γαμώ το, την έχεις δει τη σειρά καθόλου; την έχεις "παρατηρήσει"; το ότι φοράνε μεγάλους σχεδιαστές δε σημαίνει ότι το Α και το Ω του life style, σημαίνει ότι σέβονται τη μόδα και μόνο αυτό! (το οποίο βέβαια, είναι τρανό από μόνο του). Αν το είχες δει, θα έβλεπες ότι οι προωταγωνίστριες δεν είναι καθόλου mainstream και αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις σχέσεις τους, ακριβώς για αυτό το λόγο! Ιδού η πηγή έμπνευσης του blog! Γιατί ο κόσμος το κράζει, ενώ έχει δει μόνο 15-20 επεισόδια; Μπορεί να μη σου αρέσει, αλλά σίγουρα δεν είναι το A και το Ω του life style, όπως δεν είναι ούτε τα blog που βασίζονται σε αυτό (τουλάχιστον τα ελληνικά...)

K-Top είπε...

Wonder ίσως και να έχεις δίκιο.. ομολογώ ότι δεν έχω δει παραπάνω από 15 επισόδεια (έχω δει 15??).

Από τα λίγα που είδα, έπιασα μία ατμόσφαιρα του τύπου "θα του ψήσω το ψάρι στα χείλη - εγώ πότε θα παντρευτώ? - με παράτησε ο γκόμενος και καταρρέει το σύμπαν - είναι μαλάκας αλλά αν τον παρατήσω θα μείνω μόνη" κλπ.

Για να σου πω την αλήθεια μου φάνηκε ότι υποβαθμίζει τις γυναίκες γιατί δεν πιστεύω ότι είναι μονοδιάστατα όντα και ότι τα μοναδικά τους προβλήματα είναι τα γκομενικά και το shopping. (σόρρυ, αυτό μου έβγαλε σαν σειρά, είπαμε μπορεί να κάνω λάθος).

Τέλος, η παρακολούθηση μίας σειράς επειδή απλά είναι διασκεδαστική, δεν σημαίνει ότι ταυτίζεσαι και χαρακτηρίζεσαι από αυτό. Και ακριβώς αυτό το πράγμα ήταν που ήθελα να πω με το σχόλιο.

Wonder είπε...

αν σου έβγαζε αυτό το sex and the city, τότε το Beverly Hills τι σου έβγαζε;
Αυτή είναι η εντύπωση που δίνει πάντως, όσο και αν είναι λανθασμένη.
Και, believe it or not, πολλές γυναίκες ταυτίζονται με τις πρωταγωνίστριες, άλλωστε γι'αυτό και η σειρά είναι ακόμα τόσο επιτυχημένη (ώστε 3 χρόνια μετά να αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας...)

Carrie Vs Bridget είπε...

@ Zouri1

Έεεεετσι! Κι εμείς όχι λέμε... Σε όλους τους κανόνες γενικά! Αλλά ποιος μας ακούει...

@ keimgreek

Όχι! Το "μία καλή, μία ανάποδη" παρεξηγείται! ;-)

@ Λόλα

Αν ισχύουν οι κανόνες πιάσε μια θέση και για μένα!

@ jul

Να! Κάπως έτσι το διατύπωσα κι εγώ και με είπαν τσούλα... Κλαψ! Μα, έτσι δεν είναι;;;

@ Atron

Ας αρχίσουμε από τα βασικά...
Η πηγή έμπνευσης μου είναι το "θέμα" του SATC και του Ημερολόγιου της Bridget Jones. Δηλαδή οι σύγχρονες γυναίκες και τα προβλήματα τους με τους άντρες. Το blog είναι θεματικό και γι αυτό το 95% των θεμάτων έχει να κάνει με αυτό. Δεν είναι η μόνη μου ασχολία, δεν είμαι κολλημένη fan και, σε διαβεβαιώ, δεν είμαι fashion victim. (Πράγματι όμως ούτε η Carrie είναι. Γιατί τα fashion victims είναι συνήθως άβουλα. Τεσπα. Εγώ δεν έχω όρεξη να υπερασπιστώ τη σειρά. Η Wonder τα είπε μια χαρά! Δείτε την πριν βιαστείτε να τη χαρακτηρίσετε!)
Στο θέμα των "παιχνιδιών" συμφωνούμε πάντως! ;-)

@ Wonder

Με κάλυψες! ;-)

K-Top είπε...

Ωχουυυυυυυυυ... τα έχει όλα τα επισοδεια μία φίλη μου, θα της πω να φέρει μερικά να τα μελετήσω αν είναι!!! :p

Στην χειρότερη αν ξενερώσω τόσο, το κλείνω και βάζω να δω κανένα House MD να έρθω στα ίσια μου! :p

jul είπε...

Α! η γυναίκα θεωρείται τσούλα αν πηγαίνει από το πρώτο ραντεβού και ο άντρας θεωρείται έμπειρος...ε μην τρελαθούμε εντελώς....

Wonder είπε...

είναι καλό αυτό το House MD? πολύ το ακούω

jul, πιστεύω ότι μια γυναίκα και ένας άντρας που το κάνουν απ'το 1ο ραντεβού θεωρούνται απλά καλυλωμένοι

K-Top είπε...

O House είναι απλά ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ κόπανος που υπάρχει!!! Δεν έχει βγει πιο κυνικός χαρακτήρας ποτέ σε σειρά. Ένας κοπρίτης ρεμπεσκές, ολίγον junky, που ξεγυμνώνει κάθε υποψία θεατρικής κοινωνικής συμπεριφοράς.

Carrie Vs Bridget είπε...

Καλό παιδί ακούγεται ο House! lol
Λες να ψάξω να δω κι εγώ κανένα επεισόδιο;

@ jul

Μα, θα τρελαθούμε... :-(

Carrie Vs Bridget είπε...

@ Wonder

>> πιστεύω ότι μια γυναίκα και
>> ένας άντρας που το κάνουν απ'το
>> 1ο ραντεβού θεωρούνται απλά
>> καλυλωμένοι

Αρνητικό ακούγεται αυτό... Ούτε εσύ είσαι υπέρ; Δεν έχω κανόνες για το αν θα το κάνω ή όχι από το πρώτο ραντεβού, αυτά είναι όπως κάτσει, αλλά δεν το θεωρώ και κακό κιόλας...

Simos είπε...

Μετά από αυτό το κείμενο θέλω να κάνουμε παρέα... ;-)

Φιλιά! Είχα καιρό να περάσω από τα μέρη σου και πολύ τη χάρηκα την επιστροφή μου!

Να'σαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Χμ... όποια ακολουθεί τέτοιου είδους κανόνες εξασφαλίζει ότι θα φύγω αμέσως μετά το πήδημα.
Όποια τους παραβαίνει, με συγκινεί τόσο που είμαι διατεθειμμένος να τη δω σοβαρά.